Onze webshop

Artdeals is een webshop op het gebied van wanddecoratie, schilderijen en andere kunstwerken. We hebben eigen kunstenaars die op bestelling voor je schilderen. Tevens verkopen we ook fotografie, fotokunst en 3d wandpanelen. Ons team is op de hoogte van de laatste trends op wanddecoratiegebied en onze collectie wordt daardoor regelmatig aangevuld met nieuwe leuke muurdecoratie!

 

Onze kunstenaars

“Alles begint met een idee, een schets, dat ‘vertalen’ de kunstenaars naar een kunstwerk voor jouw muur.”

 Het maken, het creëren van iets wat er nog niet eerder was is een heel proces.  Van niets iets maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Het idee

Eigenlijk hebben de kunstenaars van Fiore altijd inspiratie om mooie schilderijen te creëren voor de muren. Soms zijn het kleuren die inspireren, soms is het een thema en soms willen ze graag iets maken wat past bij een bepaalde sfeer. Inspiratie zit in alles, ook in kleine alledaagse dingen. Eerst worden er schetsen gemaakt en tekeningen om het idee een eerste vorm te geven. Omdat de kunstenaars zo werken, komt er altijd iets unieks uit, wat echt met de hand gemaakt is. Op dit moment zijn ze bezig een prachtige collectie landelijke schilderijen te maken, met een stoer uiterlijk. Daarover later meer.

Techniek

Als kunstenaar heb je niet alleen te maken met inspiratie, maar ook met techniek.  Schilderen is ten eerste een ambacht, daarna pas een kunst. De kunstenaars van Fiore hebben allemaal een creatieve, vaktechnische opleiding gehad, beschikken over veel kennis van het vak en zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe technieken. De kunstenaars van Fiore werken ook graag met verschillende technieken, om een mooi resultaat te krijgen. Hierdoor oogt het schilderij rijker, je blijft er langer naar kijken.

Het Paletmes

De vrolijke schilderijen van Fiore worden o.a opgezet met een paletmes. Een paletmes wordt door de kunstenaar gebruikt om de verf dik op te zetten, ipv een kwast. Met een paletmes krijg je ook verschillende effecten, zo is het heel mooi om bepaalde kleuren over elkaar te zetten met een paletmes. Schilderen is spelen met verf, maar je moet wel weten hoe je moet spelen’ aldus één van onze kunstenaars. Ervaring met het hanteren van een paletmes en ervaring met de verschillende kleuren is een must, anders wordt het snel een smeerboel. De ‘paletmesschilderijen’ van Fiore zijn altijd vrolijk en helder van kleur.

 

 

Verf & Kleur

De kunstschilders werken graag met acrylverf, een zogeheten kunstharsdispersieverf. Deze droogt snel, acrylverf is ook een milieubewuste keuze. De verf is van Europese kwaliteit en erg populair onder kunstschilders. Voor bepaalde andere schilderijen werken de kunstenaars graag met een matte verf, een krijtverf, ook op basis van een kunstharsdispersie. Een enkele keer wordt er iets geschilderd met olieverf, bv portretten op de klassieke manier. De kleuren van de verf zijn lichtecht, ze verkleuren niet, ook niet onder invloed van zonlicht.

Structuur

Structuur is een belangrijk onderdeel van een schilderij. De kunstenaars van Fiore werken met hoogwaardige acrylverf, maar voor bepaalde schilderijen, zoals abstracte schilderijen, mist de verf toch een bepaalde uitstraling. Gelukkig zijn er dan genoeg middelen voor handen op kunstschildergebied die uitkomst bieden zoals bepaalde structuurpasta’s. Hierdoor blijft de kwaliteit van het schilderij door de jaren heen goed.

De Ateliers

De ateliers van de kunstenaars zijn gevestigd in Hengelo, Overijssel. Allemaal op één locatie [een prachtig oud fabrieksgebouw] zodat er een hechte samenwerking is. Soms werken ze samen, een andere keer blijft het bij elkaar advies geven over het schilderij.